Nordsjællands Brandvæsen drifter hjælpemiddeldepot i Nærum

apr 17

Pressemeddelelse 17. april 2018

Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal er gået sammen om et fælles hjælpemiddeldepot, der skal gøre servicen for borgerne nemmere og mere tilgængelig.

Onsdag den 25. april bliver det fælleskommunale hjælpemiddeldepot ved brandstationen i Nærum officielt åbnet med deltagelse af borgmestrene fra Lyngby-Taarbæk, Hørsholm og Rudersdal, som er de tre kommuner, der er gået sammen om at drive hjælpemiddeldepotet i samarbejde med Nordsjællands Brandvæsen. Fremover vil borgerne i de tre kommuner uden forudgående aftale kunne aflevere hjælpemidler mellem klokken 9 og 15 på hverdage. Skal du hente et  hjælpemiddel skal du dog have en aftale. Der er desuden åbent hus to gange om ugen, hvor borgerne kan komme og afprøve og få bevilget mindre hjælpemidler.

Tre borgmestre enige om fordelene

”Vi er enige om, at formålet med et fælleskommunalt hjælpemiddeldepot er at skabe et aktivt depot, hvor borgerne kommer, og hvor vi kan understøtte deres muligheder for at klare sig selv, samtidig med at vi fremtidssikrer kvaliteten og fleksibiliteten ved levering af hjælpemidler”, siger Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani.

”Kommunerne forventer samlet set at kunne spare omkring ti procent på udgifterne til genbrugshjælpemidler. Det er meningen, at depotet skal hjemtage en række opgaver, som vi i dag køber hos eksterne leverandører. Det betyder også kortere reparationstid til gavn for borgerne”, siger Hørsholms borgmester Morten Slotved.

”En anden fordel er, at vi med sammenlægningen får flere specialiserede medarbejdere på samme sted, og det øger fleksibiliteten og mindsker sårbarheden ved ferie og sygdom til gavn for borgerne”, siger Rudersdals borgmester Jens Ive og tilføjer:

”I forvejen har vi en god service i alle tre kommuner, men fremover vil vi også gå sammen om den fortsatte udvikling og fornyelse af hele hjælpemiddelområdet og hermed være forberedt og klar til nye opgaver i det nære sundhedsvæsen”.  

Brandvæsenet drifter depotet

Det bliver Nordsjællands Brandvæsen, der kommer til at stå for den daglige drift af depotet. Hos Nordsjællands Brandvæsen har man god erfaring med den fælleskommunale drift, idet brandvæsenet i forvejen drifter en hjælpemiddelcentral for Fredensborg og Helsingør kommuner. ”Vi kommer med en ekspertise og erfaring omkring driften, som vil komme borgerne til gode, men som også kan hjælpe med at indfri de forventede besparelser”, siger Beredskabsdirektør Lars Rosenwanger fra Nordsjællands Brandvæsen.

Vaskemaskine til en mio. kr.  

For at sikre den høje kvalitetsstandard, også når det handler om rengøring af hjælpemidler, har de tre kommuner i fællesskab investeret i en fuldautomatisk vaskemaskine, som kan minde om en mindre udgave af de vaskemaskiner, vi kender fra tankstationerne. Maskinen kan vaske alt fra hospitalssenge til kørestole og toiletsæder, og den gør det under højt tryk og høj temperatur, så der er sikkerhed for, at alle hjælpemidler er desinficeret og helt rene efter en tur gennem maskinen.

”Vaskemaskinen sikrer ikke blot, at alle hjælpemidler bliver desinficeret. Den giver også medarbejderne et bedre fysisk arbejdsmiljø”, siger teknisk serviceleder Frank Malm Larsen fra Nordsjællands Brandvæsen, som står for den daglige drift af hjælpemiddeldepotet.

Oplagt placering

Det er ikke tilfældigt, at det fælleskommunale hjælpemiddeldepot kom til at ligge i Nærum tæt op ad motorvejen. Dels har Nordsjællands Brandvæsen en brandstation der, dels ligger Nærum nogenlunde i midten af det geografiske område, som de tre kommuner dækker, dels ligger depotet lige ved motorvejen, så det er let at komme dertil både fra Hørsholm og Lyngby-Taarbæk og naturligvis også fra Rudersdal Kommune.

”Langt de fleste borgere i de tre kommuner vil kunne køre fra deres bopæl til depotet på mindre end tyve minutter”, siger Rudersdals borgmester, Jens Ive. 

 

BLIV brandmand

kurser & uddannelse

Brandkadetter