Unge søges til næste brandkadethold i Nordsjællands Brandvæsen

aug 25

IMG 3497

Nu byder chancen sig igen for at blive en del af brandkadetterne i Nordsjællands Brandvæsen. I samarbejde med UngFredensborg søger brandvæsnet unge til næste brandkadethold, der starter op til oktober.

Hver dag – året rundt – står brandfolk klar til at slukke brande eller redde menneskeliv, hvis borgere kommer i nød. Som brandkadet i Nordsjællands Brandvæsen får du mulighed for at blive en del af det særlige brandmandsfællesskab, og du kommer helt tæt på brandfolkenes arbejde.

Siden 2017 har Nordsjællands Brandvæsen i samarbejde med Fredensborg Kommune afviklet brandkadetforløb. Forløbet strækker sig over 14 uger, hvorefter de unge har gennemført grunduddannelsen. Herefter er det muligt for de unge at fortsætte et halvt år mere i praktik i brandkadetkorpset, hvor de finpudser teknikkerne fra brandkadetforløbet og får nye oplevelser og udfordringer.

- Brandkadetforløbet favner bredt og er i virkeligheden for alle, der gerne vil udfordre sig selv og blive bedre til at komme ud af komfortzonen, har interesse for brandmandsfaget og måske gerne vil opleve at være en del af et særligt fællesskab, siger Julie Falholt, der er souschef i UngFredensborg.

Brandkadetforløbet henvender sig til piger og drenge fra 7. klasse. De unge mødes på Hørsholm Brandstation hver tirsdag fra klokken 18 til 21, og undervisningen veksler mellem teori og praksis.

- De unge kan glæde sig til at lære en helt masse om brand og redning. De kommer igennem en lang række brandmandsdiscipliner som for eksempel førstehjælp, røgdykning og slangeudlægning. De bliver udfordret og får rykket grænser, og det giver dem så mange succesoplevelser undervejs, siger Kenny Thomsen, der er brandkadetinstruktør hos Nordsjællands Brandvæsen.

17-årige Andreas Holst-Hansen er en af de unge, der har gennemført brandkadetforløbet hos Nordsjællands Brandvæsen og nu er blevet en del af brandkadetkorpset. Han har oplevet at kunne bruge de færdigheder, brandkadetterne lærer i undervisningen, til at redde liv i den virkelige verden.

- Under et forsøg i en kemitime gik der ild i min kemilærer. Mine klassekammerater gik alle sammen i panik, men jeg vidste præcis, hvad jeg skulle gøre, og jeg fik hurtigt slukket ilden. Det er jeg ret stolt over, siger Andreas Holst-Hansen.

Men brandkadetforløbet handler også om andet og mere end at mestre de beredskabsfaglige discipliner. Det fortæller 17-årige William Vever.

- Jeg synes selv, jeg har udviklet mig meget i min tid som brandkadet. Jeg har rykket mine grænser og er blevet bedre til at kaste mig ud i nye ting. Og så har jeg fået mange nye venner, siger han.

Også 15-årige Marie Dietrich fremhæver nye venskaber og fede oplevelser med andre brandkadetkorps som nogle af de bedste ting ved at være brandkadet.

- Jeg var blandt andet med på brandkadetternes sommertræf i Karup sidste år og mødte en masse brandkadetter fra andre dele af landet, som jeg stadig har kontakt med. Det var en vildt fed oplevelse, siger hun.

Og netop det sociale aspekt er en meget vigtig del af brandkadetforløbet, understreger Julie Falholt.

- De unge lærer at samarbejde og at indgå i et fællesskab på en god og konstruktiv måde, hvor alle har noget at bidrage med. Det sociale aspekt har altid været en af brandkadetforløbets helt store styrker, og det er bestemt ikke blevet mindre relevant at sætte fokus på de unges sociale liv her i coronatiden, siger hun.

Det er gratis at deltage i brandkadetforløbet. For at komme i betragtning til en af de 12 pladser på det kommende hold skal man tilmelde sig på UngFredensborgs hjemmeside. Herefter får man tilsendt et ansøgningsskema og skal skrive en motiveret ansøgning.

Tirsdag den 29. september afholdes der informationsmøde for kommende kadetter og deres forældre. Første undervisningsgang for de nye brandkadetter bliver tirsdag den 6. oktober.

BLIV brandmand

kurser & uddannelse

Brandkadetter