Få brandgode juleråd i adventskalender fra Nordsjællands Brandvæsen

nov 27

Hver søndag i advent udsender Nordsjællands Brandvæsen en video med gode råd til at få en hyggelig og brandsikker julemåned.

December måned er sæson for brande i private hjem – og med god grund. For levende lys på bordet, en steg i ovnen og et letantændeligt træ i stuen er en potentiel brandfarlig affære, hvis man ikke passer på.

- Det er vigtigt at være særligt opmærksom her i juletiden, hvor vi tænder mange levende lys og er mere i køkkenet end normalt. En glemt adventskrans med tændte stearinlys eller en grydelap på et tændt komfur kan lave alvorlige skader i hjemmet, siger myndighedschef i Nordsjællands Brandvæsen, Carsten Jensen.

I år introducerer Nordsjællands Brandvæsen et nyt tiltag i forsøget på at nedbringe antallet og omfanget af brande i private hjem i december.

Hver søndag i advent offentliggøres en video med gode juleråd på brandvæsnets facebookside. Videoerne vil give helt konkrete råd til, hvad du selv kan gøre for at øge brandsikkerheden i dit hjem og dermed slippe for besøg af brandvæsnet i julemåneden.

- Vi ved, at mange tilegner sig viden på sociale medier i dag. Derfor håber vi, at vi med disse videoer kan fange folks opmærksomhed og på en hyggelig måde sætte fokus på vigtigheden af god brandsikkerhed i hjemmet, siger Carsten Jensen.

Mange brande i private hjem starter i køkkenet eller ved brug af levende lys. Derfor fylder disse ting naturligvis en del i brandvæsnets adventskalender. Men der er også blevet plads til et par overraskelser.

- Brandforebyggelse behøver ikke være tørt og kedeligt. Derfor har vi gjort meget ud af, at de gode råd leveres med et glimt i øjet, og når det nu er jul, så skal der selvfølgelig også være en god portion juleri, siger Carsten Jensen.

Første afsnit af adventskalenderen offentliggøres på søndag den 29. november.

Brande i private hjem

  • Knap en tredjedel af utilsigtede brande i private hjem, som brandvæsenet rykker ud til, opstår i køkkenet
  • På landsplan rykker beredskaberne årligt ud ca. 3.900 gange til brand i private hjem. Antallet af udrykninger topper i vintermånederne
  • Der opstår årligt omkring 60.000 brande i private hjem landet over, som folk selv formår at håndtere uden at tilkalde brandvæsenet
  • Mange, der har oplevet en brand i deres hjem, siger, at branden skyldtes brug af levende lys, herunder i juletræet eller en juledekoration
  • Hele 75 pct. af danskerne har røgalarmer opsat i deres hjem – hvis du er blandt de 25 pct., der ikke har opsat en røgalarm, bør du gøre det nu og få et mere trygt hjem

Kilder: Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen

BLIV brandmand

kurser & uddannelse

Brandkadetter