Nordsjællands Brandvæsen prøver lykken med online rekrutteringsarrangement

maj 26

Der mangler deltidsbrandfolk til brandstationerne i Nordsjællands Brandvæsen, som kan møde med blot fem minutters varsel. Nu forsøger brandvæsnet sig med en online rekrutteringsaften for interesserede, der gerne vil vide mere.

Deltidsbrandfolk er kernen i Nordsjællands Brandvæsen, der har brandstationer i Nærum, Birkerød, Hørsholm, Allerød og Fredensborg. Når alarmen går, forlader deltidsbrandfolkene deres hjem eller arbejde for at rykke ud til brande, hjælpe mennesker i nød og afhjælpe miljøkatastrofer. 

Men de senere år er det blevet sværere at rekruttere mandskab til den vigtige opgave. Derfor forsøger Nordsjællands Brandvæsen sig nu med et online rekrutteringsarrangement i håbet om at vække interessen hos flere borgere i dækningsområdet.

- Det kan være en stor beslutning at sige ja til at blive deltidsbrandmand, fordi det både griber ind i ens arbejds- og privatliv. Der sidder formentlig nogle potentielle deltidsbrandfolk derude, som er interesserede i jobbet, men som ikke søger, fordi de mangler det sidste skub eller måske brænder inde med et spørgsmål, de ikke har kunnet finde svar på andre steder, siger operativ chef i Nordsjællands Brandvæsen, Claus Larsen.

Under arrangementet vil tilhørerne blandt andet få indblik i, hvilke opgaver deltidsbrandfolkene varetager i brandvæsnet, hvordan uddannelsen til brandmand forløber, og hvilke krav, der skal være opfyldt, for at man kan komme i betragtning til jobbet.

- Vi har ingen forventning om, at man efter mødet er klar til at underskrive en kontrakt med os. Arrangementet er et helt uforpligtende tilbud til borgere, der er nysgerrige på jobbet som deltidsbrandmand og måske tænker, at de lige nu eller på sigt kunne være interesseret i at trække i branddragten.

Coronapandemien er naturligvis den altovervejende årsag til, at arrangementet afvikles online og ikke fysisk på en af beredskabets brandstationer. Men et online arrangement har også andre fordele, mener Claus Larsen.

- Vi gør det nemt for folk at få information om jobbet som deltidsbrandmand, fordi de blot kan åbne computeren, tabletten eller telefonen og være med. Det kan også være, at man sidder i den helt anden ende af landet, men har planer om at flytte til vores område og gerne vil vide mere. Fleksibiliteten er stor, når vi holder det online, og jeg tror, det er med til at gøre, at flere vil deltage, siger han.

Rekrutteringsarrangementet afholdes online mandag den 31. maj klokken 19-20, og tilmeldingen er allerede åben. Læs mere og tilmeld dig her.

BLIV brandmand

kurser & uddannelse

Brandkadetter