Unge søges til nyt brandkadethold i Nordsjællands Brandvæsen

sep 17

IMG 6916

Uddannelsen som brandkadet er en unik mulighed for unge, der har lyst til at udfordre sig selv og blive en del af et fantastisk fællesskab. I samarbejde med UngFredensborg søger brandvæsnet unge til næste brandkadethold, der starter op til oktober.

- I er nu en del af beredskabet. Det kan I roligt sige med stolthed i stemmen, når nogen spørger.

Sådan sagde Fredensborgs borgmester og beredskabskommissionsformand i Nordsjællands Brandvæsen, Thomas Lykke Pedersen, i sin tale til 10 brandkadetter, der netop har afsluttet brandkadetuddannelsen.

Forud for borgmesterens tale havde brandkadetterne vist deres brandmandsfærdigheder frem under en opvisning på brandstationen i Hørsholm. På tilskuerrækkerne stod stolte forældre, bedsteforældre og søskende, der spændt fulgte med, mens brandkadetterne ydede livreddende førstehjælp, behandlede brandsår og slukkede brand i en grill.

- Brandkadetterne er et af de projekter, som jeg synes, vi kan være særligt stolte af i Fredensborg. Her og nu giver det de unge mennesker nogle fantastiske oplevelser og ikke mindst et selvtillidsboost, hvor de i den grad finder ud af, at de kan mere, end de tror. På den lange bane kan projektet være en rigtig god mulighed for at rekruttere nye brandfolk til vores beredskab, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Brandkadetuddannelsen udbydes som et samarbejde mellem Nordsjællands Brandvæsen og UngFredensborg. Uddannelsen henvender sig til piger og drenge fra 7. klasse, der bor eller går i skole i Fredensborg Kommune. De unge mødes på Hørsholm Brandstation hver tirsdag fra klokken 18 til 21, og undervisningen veksler mellem teori og praksis.

- De unge kommer igennem en lang række brandmandsdiscipliner som for eksempel førstehjælp, røgdykning og slangeudlægning. De bliver udfordret og får rykket grænser, og det giver dem så mange succesoplevelser undervejs, siger Kenny Thomsen, der er brandkadetinstruktør hos Nordsjællands Brandvæsen.

En af de brandkadetter, som netop har afsluttet uddannelsen, er 15-årige Ryan Cooley fra Nivå. For ham har brandkadetforløbet blandt andet bidraget til, at han har fået rykket sine grænser.

- Jeg er blevet meget bedre til at kaste mig ud i nye ting. På et tidspunkt skulle vi op i en 100 meter høj skorsten. Det var svært for mig at komme op, for jeg er ikke glad for højder. Men jeg gjorde det, og det var en kæmpe sejr for mig, at min frygt ikke fik lov at vinde over mig, siger han.

Ryan Cooley drømmer om at blive deltidsbrandmand, og den drøm er ikke blevet mindre, efter han har været brandkadet.

- Arbejdet som brandmand har virkelig fanget mig. De ting, man laver, er spændende, og så er det jo dejligt, at man samtidig kan hjælpe andre og bidrage til samfundet, siger han.

Det er dog ikke et krav, at man gerne vil fortsætte i brandvæsenet bagefter. Forløbet kan nemlig booste de unges personlige udvikling og styrke dem på mange andre måder, fortæller souschef i UngFredensborg, Julie Falholt.

- Det vigtigste er, at man har lyst til at udfordre sig selv og være en del af det stærke fællesskab, som brandkadetterne er. Vi har et stort fokus på det sociale aspekt i forløbet, og de unge lærer at samarbejde og indgå i et fællesskab på en god og konstruktiv måde, hvor alle har noget at bidrage med.

Det er gratis at deltage i brandkadetforløbet. For at komme i betragtning til en af de 12 pladser på det kommende hold skal man tilmelde sig på UngFredensborgs hjemmeside. Herefter får man tilsendt et ansøgningsskema og skal skrive en motiveret ansøgning.

BLIV brandmand

kurser & uddannelse

Brandkadetter