operativt beredskab
Det operative beredskab i Nordsjællands Brandvæsen består af fem brandstationer og en frivilligenhed, der tilsammen sikrer tryghed for borgerne i Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal kommuner.
Brandstationerne i Allerød, Fredensborg og Nærum bemandes udelukkende af deltidsansatte brandfolk. Deltidsbrandfolkene har et civilt arbejde og løber til brand, når alarmen går. Nogle brandfolk løber hele døgnet, andre kun i dagtimerne eller i fritiden.
På brandstationerne i Hørsholm og Birkerød er der dagberedskab på hverdage mellem klokken 7.00 og 17.00. Dagberedskabet består af to brandfolk på hver brandstation, som kører med på udrykningerne sammen med deltidsmandskabet. Når dagberedskabet ikke kører til udrykninger, løser de en række administrative opgaver, reparerer materiel og holder øvelser og uddannelse for det øvrige mandskab.
Vores frivilligenhed består af cirka 35 frivillige brandfolk. De frivillige kan rekvireres ved hændelser i vores område, hvor der er fx er behov for hjælp til etablering af lys, efterslukning, fremkørsel af Ren Brandmand-traileren m.v.
Klar til at rykke ud
I Nordsjællands Brandvæsen har vi ca. 130 deltidsbrandfolk ansat. Når alarmen går, kaldes alle brandfolkene på den nærmeste brandstation, og de kan melde til og fra på deres pager.
Ud over deltidsmandskabet har vi to indsatsledere på vagt hele døgnet. Den ene kører i vores sydlige område, som dækker Rudersdal og Allerød kommuner, mens den anden holder til i det nordlige område, der dækker Fredensborg og Hørsholm kommuner.
Vi kører gennemsnitligt til 1.000 udkald om året. I 2023 havde vi 1.005 udrykninger, hvoraf 539 var til automatiske brandalarmeringsanlæg.
Vi rykker ud til mange forskellige opgaver, men overordnet kan de opdeles i tre kategorier:
- Brand - fx bilbrand, bygningsbrand, skraldespandsbrand, industribrand og automatisk brandalarmeringsanlæg
- Redning - fx trafikuheld med fastklemte, båd- og dykkerberedskab, teknisk redning ved arbejdsulykker og højderedning
- Miljø - fx olieforurening, olie på vand og kemikalieudslip
Servicevagtens opgaver
Servicevagten leverer support til hjemmeplejen ved løft af borgere, hjulskift ved
punktering, tyverialarmer på kommunale bygninger, vejservice i tilfælde af huller,
væltede træer, oversvømmelse, afhentning af døde dyr og meget mere.
Servicevagten løser årligt cirka 5000 opgaver. Funktionen varetages primært af fuldtidsmedarbejdere i dagtimerne på hverdage og af deltidsmandskab resten af døgnet.
Funktionen som servicevagt er inddelt i tre enheder; én i Nord med primært område i Hørsholm, Fredensborg og Helsingør. Én i Syd med primært område i Rudersdal Øst, Lyngby-Taarbæk og Gentofte. Den sidste i Vest med primært område i Rudersdal Vest og Allerød.
nye indsatslederbiler
I november 2021 tog vi to nye indsatslederbiler i brug. Få et kig ind i de nye indsatslederbiler i videoen.