Du har helt sikkert fuldstændig styr på, hvordan du griller den perfekte bøf eller pølse. Men har du også styr på brandsikkerheden, når du tænder op i grillen?
Når uheldet er ude, og der opstår brand som følge af brug af grill, skyldes det ofte, at afstandene til brændbare overflader har været for korte, der er blevet tændt forkert op, eller at aske og gløder er håndteret forkert.
Derfor anbefaler vi, at du altid tænder op i grillen med omtanke og følger de gode råd til en brandsikker grillsæson nedenfor.
Bruger du gasgrill, bør du desuden løbende tjekke regulator og slange for lækager. Det lyder måske besværligt, men det er faktisk rigtig nemt at gøre med lidt sæbevand. Se hvordan i vores video ude til højre.
Fem gode råd om grill
- Brug aldrig brandfarlige væsker, når du griller
- Grill kun udendørs
- Hav altid vand i nærheden
- Placer grillen i sikker afstand og på et stabilt underlag
- Aske og kulrester skal være kolde, før du smider det ud
- Ring 1-1-2, hvis det skulle gå galt
Fem gode råd om gasgrill